L'Orquestra Acadèmia 1830 oferirà un concert al Teatre Municipal Xesc Forteza en commemoració del 250è aniversari del naixment de Beethoven. En aquest marc, ens oferirà una Suite per cordes de Leos Janacek i el concert n. 5 per a piano Emperador de Beethoven versió de cambra.

Acadèmia 1830 és una associació musical creada l'any 2011 amb l'objectiu de difondre el gran repertori de la música clàssica a les illes. Per dur a terme els seus objectius inicialment l'associació creà el cor i l'orquestra.

L'orquestra Acadèmia 1830 va fer el concert de presentació a l'abril del 2011, a l'Auditori de Capdepera, amb un monogràfic d'obres de Beethoven, actuant com a solista convidat a Andreu Riera i el mateix any fundà el cor com a complement de les seves activitas.

A partir curs 2013/14 organitza una temporada de concerts per por donar una regularitat i estabilitat a les activitats de les seves formacions. A les temporades i cicles de concerts ha col ·laborat amb grans figures del panorama internacional (Pierre Reach, Paul Badura Skoda, etc) així com que la majoria de solistes vocals i instrumentals de les illes (Andreu Riera, Enrique Bernaldo de Quirós, Oriol Palau, Juan José Pardo, Maia Planas, Antoni Lliteras, etc.). Col·labora també amb les principals institucions culturals de les illes (Conservatori Superior de les Balears, Conservatori Professional de Mallorca, Capella Davídica de Ciutadella)

Des de la temporada 2018 s'organitza la temporada en festivals per poder gestionar millor l'organització de les seves activitats, per tant aquesta serà la tercera edició del Festival de Clàssica d'Acadèmia 1830. El cor i l'orquestra Acadèmia 1830 es converteixen en orquestra i cor residents del festival, la qual cosa li permet convidar grans solistes internacions i locals, o grans figures de la direcció coral i orquestra.