Exposiciones en Illes Balears- Ibiza

Viatges a Eivissa. Fotografies de Pere Català i Roca

0 votos
Viatges a Eivissa. Fotografies de Pere Català i Roca
Viatges a Eivissa. Fotografies de Pere Català i Roca

Espai Sociocultural sa Punta d'es Moli

C/ Embarcador, s/n 07820 - Sant Antoni de Portmany

Web oficial
del 12 de Mayo al 17 de Junio de 2017
Horario: De 17 a 21 hores, de dimarts a dissabte.

Aquest divendres 12 de maig a les 20 hores obrirà les seues portes l'exposició 'Viatges a Eivissa. Fotografies de Pere Català i Roca'. Es tracta d'una mostra organitzada per l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular d'Eivissa, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, i que recull un centenar d'imatges del fotògraf català.

Aquesta exposició neix del llibre que, amb el mateix títol, va publicar l'any 2016 l'editorial Mediterrània Eivissa. Un volum que va ser documentat per l'historiador eivissenc Vicent Marí Costa, autor dels textos que acompanyen cada imatge, i amb un pròleg del seu fill Rafael Català i Dalmau.

Amb la publicació d'aquest llibre, l'Arxiu d'Imatge i So va arribar a un acord amb la família de Pere Català i Roca, per tal de poder obtenir el dipòsit, d'aquest lot de fotografies en blanc i negre, corresponents a l'illa d'Eivissa, fruit dels dos viatges de Pere Català a les Pitiüses, el primer l'any 1948, i el segon entre 1950 i el 1951. Es tracta d'un lot de poc més de 200 imatges d'aquells anys, corresponents a l'afany d'excursionisme científic de Català Roca, la majoria paisatges naturals, i també urbans i paisatges amb persones i escenes quotidianes.

En primer lloc, l'Arxiu d'imatge i So, va encarregar a un estudi professional l'escaneig dels antics negatius, la majoria d'ells plaques de vidre o albúmina a alta resolució amb un mínim de retoc i/o restauració d'imatges, allí on era imprescindible. Per aquesta exposició, s'han seleccionat un centenar d'imatges, en blanc i negre, en format de 40X50 cm.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook