Exposiciones en Illes Balears- Ibiza

Exposició de pintures de Renato Steinmeyer

0 votos
Exposició de pintures de Renato Steinmeyer
Exposició de pintures de Renato Steinmeyer

Sa Nostra Sala

Carrer d'Aragó, 17 07800 - Ibiza

Web oficial
del 8 de Julio al 14 de Agosto de 2020
Horario: De 10:30 a 21:00.

Exposició 'Steinmeyer' de l'artista alemany arrelat a Eivissa Renato Steinmeyer. Es tracta d'una selecció acurada de les seues darreres obres, caracteritzades per la recerca de contrastos. D'una banda, mostra una sèrie de pintures amb elements predominantment constructivistes i racionals que es relacionen amb altres encarnats amb una major càrrega emocional, en què predomina la pinzellada espontània i el grafisme. Això sí, sempre amb el nexe de la recerca d'allò que és essencial, eliminant tot element que pogués ser superflu. I encara que les textures planes i els blaus dominen l'exposició, l'artista ha volgut mostrar complicitat amb una sèrie d'obres anteriors, que destaquen per l'ús de tonalitats més càlides i a la vegada amb un tractament subtil de la matèria, rompent així, tal com manifesta l'autor "amb la força dels blaus que són la unió perfecta entre la mar, el cel i la terra".

A la presentació als mitjans que ha tingut lloc aquest matí, la consellera d'Educació, Cultura i Patrimoni, Sara Ramón, ha explicat què "aquesta és la primera exposició que inauguram després del confinament. Des que vàrem poder obrir la sala, el 25 de maig, vàrem obrir les portes d'aquest espai ja que sabíem que la gent tenia ganes de consumir cultura". La consellera ha explicat que "la crisi ha canviat la programació prevista de la sala" però a l'hora ha donat una oportunitat "de poder potenciar artistes locals, com és el cas de Renato Steinmeyer".

Per la seva banda, l'artista ha explicat que "hi ha dos parts totalment diferenciades, d'una banda la sala gran tota amb blau i d'altra la de fora en vermell, que s'han afegit perquè són obres què han agradat molt". Renato Steinmeyer ha explicat que mitjançant "insinuacions" ha incorporat a les seves pintures abstractes i minimalistes elements etnogràfics d'Eivissa com un norai, un còdol o parets de cases tradicionals. Steinmeyer ha destacat "les possibilitats que ofereix Sa Nostra Sala per fer exposicions minimalistes, gràcies a tenir parets blanques i llises que no despisten l'atenció".

Renato Steinmeyer compagina la seua feina de càmera de televisió amb la pintura. Es va introduir en el panorama artístic illenc l'any 1993 amb la seua primera exposició a la Sala d'Exposicions de l'Escola d'Art d'Eivissa, i a partir d'aquell moment ha realitzat un gran nombre d'exposicions entre les quals podem destacar: Marta Torres (1994), Sala de Cultura "Sa Nostra" (1995), Alhadros (2000), Galeria Es Molí (2004), Club Diario de Ibiza (2007), Garden Art Gallery (2016) o Can Jeroni (2017). A més de les exposicions individuals, ha realitat un gran nombre d'exposicions col·lectives en diferents indrets com ara: Madrid, Milà, Moscou, Eivissa entre altres.
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Otros eventos relacionados

Joana Raspall

Exposiciones

Joana Raspall

Lugar: Biblioteca Municipal de Eivissa - Ibiza

Fecha: del 1 al 31 de Enero de 2021

Obras de los pintores Narciso Puget [leer +]
Exposición permanente del Museo Puget

Exposiciones

Exposición permanente del Museo Puget

Lugar: Museo Puget - Ibiza

Fecha: Todo el año

Obras de los pintores Narciso Puget [leer +]