Exposiciones en Illes Balears- Ibiza

'Stolen Moments', exposició fotogràfica

0 votos
'Stolen Moments', exposició fotogràfica
'Stolen Moments', exposició fotogràfica

Dalt Vila

Plaça Vila, 3 07800 - Ibiza

Web oficial
del 3 al 23 de Septiembre de 2019

Sala Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa, a Dalt Vila

Exposició fotogràfica del periodista i crític musical Ferran Pereyra, en el marc del Festival Eivissa Jazz 2019

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, en el marc del Festival Eivissa Jazz 2019 inaugura, el pròxim dimarts dia 3 de setembre a les 19.00 hores a la sala Refectori de Dalt Vila, l'exposició fotogràfica 'Stolen Moments' del periodista i crític musical Ferran Pereyra. La inauguració de l'exposició es realitzarà dues hores abans del començament de l'Eivissa Jazz 2019 que tindrà lloc al passeig de Vara de Rey a les 21.30 hores a càrrec del duet Natural Focus.

La mostra recull actuacions en diversos escenaris i festivals com l'Eivissa Jazz, Mallorca Jazz sa Pobla, el Menorca Jazz Primavera, l'Alternatilla Jazz In Mallorca, Port Adriano Music Festival, Düsseldorfer Jazz Rally o Jazz In Sardegna a Cagliari.

Per a Ferran Pereyra, "instants robats', és precisament el que vol capturar aquesta petita col·lecció de fotografies. Breus moments d'expressió involuntària que reflecteixen la passió, el sentiment, la ràbia, la reflexió, el goig o la sorpresa. En definitiva la força interior que viuen els artistes per un breu instant, com un impuls a vegades efímer, provocat per la pròpia música. 'How I miss all our stolen little moments', com enyoro els nostres petits instants robats. Així comença la lletra escrita per Mark Murphy per a "Stolen Moments", i aquesta enyorança, tot i que sense melangia, és la que ha estimulat aquesta exposició".

L'autor de l'exposició explica que el 1961, any del seu naixement, el saxofonista, clarinetista i compositor nord-americà Oliver Nelson, reunint en un estudi i al seu acostat a Freddie Hubbard, Eric Dolphy, George Barrow, Bill Evans, Paul Chambers i Roy Haynes, enregistrà 'The Blues And The Abstract Truth', sen dubte el seu millor disc i encara avui un dels més venuts del jazz. L'àlbum s'enceta amb "Stolen Moments", peça que cinc mesos abans havia enregistrat Eddie 'Lockjaw' Davis en formació de Big Band en l'àlbum 'Trane Whistle'; però la versió que ha passat a la història és la que gravà el seu autor, convertida en una de les peces de jazz més importants de la seua època.
Mols altres músics, com Ahmad Jamal, Herbie Mann, Frank Zappa o Mark Murphy, qui li posà lletra, i fou cantada per Carmen McRae o Betty Carter, n'han fet la seua versió.

Ferran Pereyra i Planells (Palma, 1961), és crític, periodista musical i aficionat a la fotografia, vinculat al món de la ràdio i la premsa escrita des de 1980. El seus inicis son a Ràdio Popular de Mallorca i al rotatiu Ultima Hora, diari en el que segueix exercint com a crític musical. En el món de la ràdio ha treballat també a Ona Mallorca, Som Ràdio, Ultima Hora Ràdio, Ona Mediterrània, Insel Ràdio i IB3 Ràdio.
La seua trajectòria professional ha estat reconeguda amb el Premi Menció de Qualitat als Premis Ràdio Associació de Catalunya per el programa 'Latitud 39' a IB3 Ràdio (2009), Premi Menció de Qualitat d'Innovació als Premis Ràdio Associació de Catalunya per el programa 'Jazzland' a Insel Ràdio (2017), Finalista Premi ARCA Protecció del Patrimoni per el programa 'Arquidial' a Última Hora Radio (2017).

En el camp de la fotografia, Ferran Pereyra ha realitzat altres exposicions individuals:
'Contrasts' al Festival Mallorca Jazz Sa pobla (2014)
'Contrasts' al Festival Alcudiajazz, Alcúdia (2014)
'Jazz al Claustre' al Festival Incajazz, Inca (2016)
'Contrasts' al Espai Xocolat, Palma (2016)
'Stolen Moments' Eivissa jazz, Eivissa (2019)
Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Otros eventos relacionados

XXIII PHotoESPAÑA

Exposiciones

XXIII PHotoESPAÑA

Lugar: Ajuntament de la Ciutat d'Eivissa - Ibiza

Fecha: del 1 de Julio al 31 de Agosto de 2020

Exposició 'Steinmeyer' [leer +]
Exposició de pintures de Renato Steinmeyer

Exposiciones

Exposició de pintures de Renato Steinmeyer

Lugar: Sa Nostra Sala - Ibiza

Fecha: del 8 de Julio al 14 de Agosto de 2020

Exposició 'Steinmeyer' [leer +]